Som privatperson, der gerne vil have sit eget website eller webshop, kan det være svært at finde rundt i de mange hjemmesider af udbydere. For hvis man intet ved om webhosting, hvordan ved man så, hvad der er bedst til prisen? Eller hvilken løsning der passer bedst til netop mine behov? Derfor har jeg besluttet, at lave en kort guide, eller overblik over; hvad webhoteller er, hvilke udbydere der findes, og hvordan dette fungerer.
Hvad er et Webhotel?
Et webhotel er en plads på en server, på internettet. Her kan du have din hjemmeside eller din webshop liggende, så den er tilgængelig for andre internetbrugere. Når man skal oprette sin egen hjemmeside eller webshop, og man har fundet en udbyder af webhotel der passer til ens behov, støder man hurtigt på nogle begreber, som man må kende til.
Det første begreb jeg vil forklare er domæne. For at have et website på internettet må man have et domænenavn. Et domænenavn er en www.indsætnavnher.dk adresse. Disse domæner er et abonnement, og det betyder at man har rettighederne til domænenavnet, så længe man ønsker det. Disse domæner koster oftest fra 35-100 kr., og dette dækker første års leje.
Plads er et andet begreb indenfor webhotellers verden, som man skal kende til. Et websites plads måles i megabyte, og pladsen bestemmer hvor meget indhold, din hjemmeside kan have. 150 megabyte er som regel nok for de fleste hjemmeside-ejere
Udbydere og rabatkoder
Der findes overvældende mange udbydere af webhoteller, og det kræver blot en google søgning at finde frem til de største og mest udbredte. En af de store udbydere der er værd at nævne, er UnoEuro, som tilbyder et webhotel til 8 kr. pr. måned. Her kan man oven i købet få en rabatkode, så de første 3 måneder er gratis.
Her følger en liste over udbydere og priser;
I den billige kategori findes der udbydere som UnoEuro (med rabatkode), Surftown, Meebox, Cliche og One.Com. Dette betyder ikke, at udbyderne er uprofessionelle. Det betyder blot, at disse udbydere har abonnementer, der passer til almindelige menneskers behov.
Men disse udbydere har også løsninger der passer til den mere professionelle bruger, med større behov for plads og muligheder.
Så hvordan gør jeg?
Det første du skal gøre, som kommende bruger, er at finde ud af hvad dine behov er. Altså, hvilken platform skal din hjemmeside have? Hvor meget plads har du behov for? Og er det en permanent hjemmeside, eller er der måske et tidsbegrænset behov? Når du har besvaret disse spørgsmål burde det være relativt nemt, at vælge hvilken udbyder, du synes opfylder dine behov.
Skal du for eksempel oprette en hjemmeside, med basisbehov for plads, og med en tidsbegrænsning på 1 år, så kan det bedst betale sig at finde en billig løsning, eksempelvis med en rabatkode fra UnoEuro. I sidste ende er det op til dig, som forbruger, at vurdere hvad der passer dig bedst.
Og så er det bare at gå i gang med, at lave din egen hjemmeside!